Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Paul Brummell, despre prezenţa NATO în Portul Constanța - ”Marea Neagră va rămâne o mare liberă”

ro

03 Feb, 2018 17:00 2629 Marime text
Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, consideră că prezenţa celor două grupări navale NATO în Portul Constanţa transmite un mesaj puternic de asigurare că Marea Neagră va rămâne o mare liberă, dar şi că Marea Britanie este alături de România pentru a asigura securitatea europeană, scrie România TV.

Două grupări navale NATO, care desfăşoară exerciţii în Marea Neagră alături de fregata „Regele Ferdinand” şi de dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, s-au aflat sâmbătă, în Portul Constanţa. Oamenii au putut vizita, timp de trei ore şi jumătate, navele britanice HMS Duncan şi HMS Enterprise, dar şi două nave militare turceşti, fregata Gaziantep şi vânătorul de mine Akay. Astfel, sute persoane au urcat la bordul celor patru nave militare şi au putut vedea armamentul şi tehnica militară de care acestea dispun.

La eveniment a fost prezent şi ambasadorul britanic la Bucureşti Paul Brummell. El le-a declarat jurnaliştilor, la bordul distrugătorului HMS Duncan, că este pentru a treia oară când se află pe această navă militară, prima dată fiind în 2015 şi a doua oară în 2017, în ambele cazuri Duncan aflându-se în Portul Constanţa.

El a afirmat că prezenţa celor două nave militare britanice şi a celor două turceşti reprezintă un mesaj puternic dat de NATO că Marea Neagră va rămâne o mare liberă.  

“Cred că aceasta este un semn foarte puternic că NATO transmite un mesaj de asigurare că Marea Neagră va rămâne o mare liberă, o mare pentru toţi, că Marea Britanie este alături de România pentru a asigura securitatea europeană”, a afirmat Paul Brummell.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii