Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Klemm vrea să construiască o „Românie mai puternică, mai sănătoasă"

ro

09 May, 2016 23:27 1704 Marime text
Deşi poate fi prevenită şi vindecată, tuberculoza rămâne una dintre principalele boli infecţioase care cauzează încă mii de îmbolnăviri şi decese anual, spune ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm.
 
„Guvernul SUA şi comunitatea globală împărtăşesc o viziune a unei lumi fără tuberculoză. Pentru a realiza această viziune şi pentru a pune capăt deceselor cauzate de tuberculoză, Guvernul SUA s-a angajat să colaboreze cu parteneri din întreaga lume pentru a ajunge la toate persoanele lovite de această boală, pentru a-i vindeca pe cei care au nevoie de tratament şi pentru a preveni răspândirea bolii şi noi îmbolnăviri”, potrivit lui Hans Klemm.
 
„Ambasada SUA la Bucureşti a oferit şi asistenţă directă României în lupta sa împotriva tuberculozei. (...) România are aproximativ un sfert din numărul total de cazuri de tuberculoză din Uniunea Europeană şi din regiunea economică europeană şi o treime din numărul total de cazuri de tuberculoză rezistentă la tratament, deşi populaţia sa reprezintă doar 4% din numărul total de locuitori din aceste zone. (...) Guvernul României şi Ministerul Sănătăţii ar trebui să acorde prioritate asigurării de fonduri pentru finanţarea programului de luptă împotriva tuberculozei, în vederea eradicării acestei boli în România”, a mai precizat astăzi ambasadorul.
 
De asemenea, Klemm a vorbit şi despre o prioritate pe care o are. „Unul dintre obiectivele mele în calitate de ambasador al Statelor Unite în România este îmbunătăţirea şi creşterea prosperităţii ţărilor noastre, a cetăţenilor americani şi români. În acest context, obiectivul nostru este să construim o Românie mai puternică, mai sănătoasă, mai democratică, o Românie care să fie un partener mai puternic, un aliat mai puternic al Statelor Unite. Sănătatea este o provocare majoră pentru România, aşa cum, din nefericire şi în mod tragic, au demonstrat din nou ultimele săptămâni”, a mai spus Klemm.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii