Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Klemm Baza de la Deveselu, o contribuție a României la sistemul de apărare antirachetă

ro

13 Oct, 2015 22:15 1446 Marime text
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, afirmă că baza de la Deveselu reprezintă o contribuție a Statelor Unite și a României la sistemul NATO de apărare antirachetă.

„Președintele Obama a spus în mod constant din 2009 încoace că sistemul de apărare antirachetă ce constituie Abordarea Adaptivă în Etape în Europa este necesar pentru a proteja Statele Unite și pe aliații noștri de amenințarea reprezentată de rachetele balistice provenite din exteriorul regiunii euroatlantice. Am făcut cunoscut în mod repetat și clar, atât prin intermediul politicilor noastre, cât și prin capacitățile dislocate, faptul că eforturile noastre în domeniul apărării antirachetă nu sunt menite să afecteze echilibrul strategic cu Rusia. Amplasamentul de la Deveselu și capacitățile sale reprezintă contribuția SUA și a României la sistemul NATO de apărare antirachetă", susține șeful reprezentanței diplomatice americane la București într-un comunicat transmis citat de Agerpres.

Precizarea vine în contexul în care Rusia a cerut Guvernelor SUA și României să renunțe la instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 în dispozitivul de apărare antirachetă din România.

Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii