Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Hans Klemm la MApN, despre consolidarea capacităţilor de apărare ale armatei româneşti

ro

03 Feb, 2016 19:20 1597 Marime text
 
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit astăzi la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm. 
 
Agenda discuţiilor a inclus continuarea şi aprofundarea unor teme de interes comun, abordate între cele două părţi şi în cadrul convorbirilor purtate în ianuarie cu adjunctului Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland.
 
Pe parcursul discuţiilor, cei doi oficiali au evidenţiat necesitatea consolidării cooperării în regiune, având în vedere complexitatea mediului actual de securitate, caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale, ritmul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării ca elemente esenţiale pentru securitatea ţării noastre şi a regiunii din care România face parte.
 
În acest context, au fost discutate perspectivele de consolidare a capacităţilor de apărare ale forţelor armate româneşti, inclusiv modalităţi concrete de sprijinire a acestor demersuri de către partea americană.



Sursa foto: Facebook - U.S. Embassy Bucharest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii