Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:15 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Hans Klemm îndeamnă România să continue lupta împotriva corupției

ro

10 Dec, 2015 21:24 510 Marime text
 
Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, s-a aflat, astăzi, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, cu ocazia sărbătoririi de către compania americană a atingerii cifrei de un milion de motoare EcoBoost 1,0 l fabricate în uzinele de la Craiova și Koln.
 
Cu acest prilej, el a arătat că România trebuie să continue lupta împotriva corupției, capitol la care a avut un start foarte bun care a început să fie recunoscut la nivel regional și internațional: "Corupția este furt din bunuri publice pentru profit personal, afectează românii de rând, dar afectează în mare măsură și comunitatea de afaceri".
 
Întrebat dacă a văzut îmbunătățiri în acest domeniu, ambasadorul Klemm a afirmat că DNA-ul și justiția au început să adune un palmares pozitiv în ceea ce privește rezolvarea cazurilor de corupție.

"Da, cred că România ar trebui să fie mândră de munca începută în mod special în zona judiciară. DNA-ul, justiția română, a început în ultimii ani să adune un palmares foarte pozitiv în privința anchetării, punerii sub acuzare, condamnării, iar mai apoi pedepsirea celor ce au furat de la poporul român. Acest lucru trebuie să continue, sunt convins că așa va fi, Guvernul Cioloș a zis foarte clar că intenționează să dea resurse DNA-ului și să susțină o justiție independentă. Aceasta este o luptă ce va trebui să continue o lungă vreme, însă România a avut deja un start foarte bun, un start ce începe să fie recunoscut regional și internațional datorită eficienței sale", a spus Klemm, citat de Agerpres.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii