Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alți trei cetăţeni români reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane

ro

30 Aug, 2015 14:16 1341 Marime text
Astăzi, Ambasada României la Budapesta a fost informată de Poliţia din Budapesta că ieri trei cetăţeni români au fost reţinuţi pentru suspiciunea de trafic de persoane.
 
Cei trei români au fost audiaţi ieri, iar în acest moment se află în arestul Poliţiei Budapesta.
 
Ministerul Afacerilor Externe susține faptul că, din data de 26 august 2015, în Ungaria au fost reţinuţi 26 de cetăţeni români pentru trafic de persoane.
 
Niciunul dintre aceştia nu a solicitat până în acest moment asistenţă consulară.
 
În schimb, potrivit unor comunicate postate astăzi pe site-ul poliției ungare, apar ca suspecți doi cetățeni români care au fost reținuți în Ungaria pentru trafic de persoane, unul în județul Csongrad și celălalt în județul Gyor-Moson-Sopron.
 
Conform poliției din Gyor-Moson-Sopron, unul dintre suspecți este un șofer român în vârstă de 29 de ani, și a fost reținut ieri, după ce în autovehiculul său au fost descoperiți șase cetățeni sirieni, care nu dețineau documentele necesare trecerii frontierei din Ungaria și Austria.
 
De asemenea, conform poliției din județul Csongrad, un alt român a fost reținut noaptea trecută. Asta, în timp ce conducea o camionetă marca pe autostrada M5, în care erau înghesuiți 41 de imigranți clandestini.
 
Ambii cetățeni români vor fi cercetați penal de către autoritățile ungare pentru trafic de persoane.
 
Vineri, Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că 18 cetățeni români sunt reținuți și cercetați pentru trafic de persoane în Ungaria, în patru cazuri diferite. Astfel, 16 dintre ei se află în arestul poliției din Budapesta.
 
MAE a confirmat Sâmbătă că alți patru români au fost reținuți de poliția ungară în regiunea Csongrad, fiind suspectați pentru infractiunea de trafic de persoane.
 
În continuare Ambasada României la Budapesta menţine legătura cu autorităţile ungare în cazurile cetăţenilor români reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane.
 

Sursa foto: novanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii