Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alți patru migranți s-au înecat în Marea Egee. Dintre aceştia, doi erau copii

ro

04 Nov, 2015 09:43 1377 Marime text
În această noapte, patru migranți dintre care doi copii s-au înecat după ce au căzut dintr-o barcă condusă de călăuze și aflată în dificultate în largul insulei grecești Lesbos din Marea Egee, potrivit poliției portuare elene, informează AFP.

Patrulele Gărzii de Coastă și ale Agenției de supraveghere a frontierelor europene, Frontex, au reperat în apă corpurile acestor patru persoane, după ce salvaseră anterior nevătămați alți patru migranți, dintre care un copil.

Potrivit Agerpres, cele opt persoane erau date dispărute și căutate după o operațiune de salvare a 42 de migranți aflați la bordul ambarcațiunii. Aceștia au fost transferați de echipele de salvare la Mitilini, centrul administrativ al insulei. Potrivit declarațiilor lor, ambarcațiunea de plastic la bordul căreia se aflau, venită de pe coastele Turciei din apropiere, avea probleme și opt persoane au căzut în apă.

Mii de migranți au sosit în ultimele luni în Lesbos și alte insule grecești din Marea Egee. Săptămâna trecută, peste 80 de persoane au murit în naufragii succesive în Marea Egee, inclusiv mulți copii. La 28 octombrie în largul Insulei Lesbos, scufundarea unei bărci de lemn ce transporta peste 300 de persoane a făcut 29 de morți dintre care 14 copii. 274 au fost salvate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii