Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alpinistul Alex Găvan descrie avalanşa din Everest (video)

ro

26 Apr, 2015 21:27 1776 Marime text
În momentul producerii cutremurului din Nepal, alpinistul Alex Găvan se afla în tabăra de bază de pe Everest. Românul a reuşit să se salveze, iar acum participă la operaţiunile de salvare a răniţilor. Duminică, acesta a postat un nou mesaj pe o reţea de socializare.
 
"Atmosfera este mai calmă acum, însă zone din tabăra de bază de pe Everest arată ca după o explozie nucleară. Dezolant. O mare incertitudine printre oameni", a scris pe Twitter, alpinistul Alex Găvan, aflat în tabăra de bază de pe Everest.
 
Patru alpinişti români (Alex Găvan, Teofil Vlad, Justin Ionescu şi Zsolt Torok) se aflau pe Muntele Everest, în momentul în care s-a declanşat avalanşa produsă în urma seismului care a zguduit puternic Nepalul.
 
Sâmbătă, Alex Găvan a scris pe o reţea de socializare că seismul din Nepal, cu magnitudinea de 7,8, a fost urmat de  o "avalanşă uriaşă" şi că multe persoane se aflau pe munte. "Tabăra de bază de pe Everest, cutremur uriaş, apoi avalanşă de pe Pumori", a scris alpinistul. "Am fugit din cort, pentru a-mi salva viaţa. Sunt nevătămat. Multe persoane se află pe munte", a adăugat Alex Găvan.
 
El a revenit ulterior cu un nou mesaj, în care faăcea apel să fie trimise elicoptere pentru transportarea răniţilor de pe Everest. "Am ajutat la căutarea şi salvarea victimelor dintr-o vastă zonă devastată. Mulţi morţi. Mult mai mulţi răniţi. Mulţi vor muri dacă nu sunt transportaţi cu elicopterele de urgenţă", a relatat Alex Găvan.
 


Sursa: rtv.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii