Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:56 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Gorghiu taxează ordonanțele de urgenţă emise de Guvernul Ponta

ro

23 Apr, 2015 00:05 936 Marime text
Alina Gorgiu a postat un mesaj pe pagina de Facebook referitor la tactica Guvernului de a adopta mai multe ordonanțe de urgență într-una singură, despre care spune că este doar o măsură pentru a ascunde abuzurile de diverse feluri.
 
"Mega-ordonanțele devin o specialitate a guvernării. Încă o ordonanță de urgență, emisă astăzi, cuprinde măsuri care nu au nicio legătură între ele – o practică bizară, marca Ponta, inventată special pentru a ocoli criticile Comisiei de la Veneția, ale societății civile și ale opoziției, cu privire la excesul de ordonanțe de urgență. Când vine vorba de a mima transparența guvernamentală și a ascunde abuzurile de diverse feluri, guvernul Ponta nu duce lipsă de creativitate", a scris aceasta pe pagina de socializare.
 
Potrivit Hotnews, guvernul Ponta a aprobat în sedința de miercuri un proiect de ordonanță care conține mai multe măsuri care nu au nicio legătură între ele. Practic, continuă strategia de adoptare a mai multor ordonanțe de urgență intr-una singură pentru ca la sfarșitul anului să poată raporta că a aprobat mult mai puține astfel de acte normative decât în alți ani și va scăpa de acuzația că abuzează de ordonantele de urgență. În realitate, numarul acestora ar fi la fel de ridicat ca și în ceilalți ani.
 
Ordonanța de urgență aprobată miiercuri a cuprins cel puțin alte patru printre care cea care prevede modificarea Codului Fiscal și cea privitor la obligația operatorilor de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Cea de-a treia are ca subiect ratificarea Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională, iar a patra se referă la introducerea unui sistem inteligent de plată a taxei de pod de la Cernavodă.

Sursa: b1.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii