Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Gorghiu nu exclude ideea unei asumări de răspundere a Guvernului pe Codul fiscal

ro

18 Jul, 2015 19:16 967 Marime text
 
Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, astăzi, că exclude ideea unei asumări de răspundere a Guvernului pe Codul fiscal, susținând că un astfel de demers ar fi o bătaie de joc în condițiile în care nu există un consens al forțelor politice pe această proiecție.
"Dorința noastră este ca această dezbatere pe Codul fiscal să aibă loc în Parlament. Eu exclud ideea unei angajări, unei asumări de răspundere din partea premierului, pentru că ar fi o bătaie de joc la adresa populației din România, la adresa mediului de afaceri din România să-ți angajezi răspunderea pe o proiecție în condițiile în care tu nu ai consensul forțelor politice. De ce? Pentru că nu asiguri stabilitatea legislației pe termen mediu și lung. În momentul în care tu nu te-ai înțeles cu restul partidelor politice, în mod cert înseamnă că nu ai vrut să implementezi sau să adopți o parte din viziunea lor în acel cod. Atunci este firesc ca fiecare, în momentul în care va veni la guvernare, să mai facă o modificare", a afirmat Gorghiu, într-o conferință de presă, susținută la Târgu Mureș.
Ea a spus că niciodată PNL nu s-a opus ideii de relaxare fiscală și că discuția se poartă între "iresponsabilitatea unui prim-ministru care vrea să-și pună în ramă un cod fiscal doar de dragul de a mai căpăta un titlu de glorie și responsabilitatea instituției prezidențiale și a PNL care știe ce înseamnă să adopți în pripă o măsură și să o compromiți pentru că nu o pregătești".
"Noi suntem obligați să fim responsabili și, cu riscul de a fi nevoiți să explicăm de o mie de ori același lucru, o s-o facem și vom duce dezbaterea în Parlament. Este un șantaj lamentabil, ridicol, ceea ce face Victor Ponta. Să ameninți că-ți angajezi răspunderea sau că dai OUG atunci când opoziția te provoacă la dezbatere în Parlament mie mi se pare un semn de slăbiciune al omului politic Victor Ponta, nu că ar fi primul semn de slăbiciune", a susținut Gorghiu. Potrivit acesteia, Victor Ponta și-a asumat răspunderea să nu mai facă modificări ale legislației fiscale prin ordonanță de urgență, însă, "cu toate acestea, este campion la numărul de OUG date pe Codul fiscal".
În opinia Alinei Gorghiu, dezbaterea privind Codul fiscal ar fi mai simplă decât pare, că s-a creat "o mică dramoletă" și că ieșirile premierului pe Facebook "nu substituie o dezbatere serioasă pe o lege atât de importantă cum este reforma fiscală în România".

sursa foto: facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii