Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Gorghiu anunţă că va depune moţiunea “Voting in Diaspora — making it real”

ro

25 Jan, 2015 16:44 1192 Marime text
Co-președintele PNL Alina Gorghiu anunță că va depune mâine, în cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), o moțiune pentru o rezoluție referitoare la facilitarea dreptului de vot în Diaspora, potrivit Agerpres.
 
Moţiunea este intitulată "Voting in Diaspora — making it real", şi ridică întrebarea legitimă dacă guvernele sunt capabile să asigure respectarea drepturilor și libertăților pentru cetățenii din diaspora, în condițiile creșterii gradului de mobilitate a cetățenilor și, implicit, a migrației în creștere.

“Din păcate, nu putem să nu observăm că, uneori, cetățenii aflați în afara țării lor de proveniență întâmpină dificultăți majore în a-și exercita dreptul la vot, fie prin lipsa dialogului interguvernamental, fie prin lipsa unei infrastructuri corespunzătoare, fie prin urmărirea unor interese electorale ale guvernelor care organizează alegerile", susține Alina Gorghiu, într-un comunicat de presă remis Agerpes.

Deputatul PNL Alina Gorghiu face parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii