Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alianța PNL-PDL se impune în 18 județe

ro

11 Jun, 2014 19:49 1964 Marime text
Știripesurse.ro a publicat lista nominală a județelor unde alianța PNL-PDL trimite PSD în opoziție. În aceste județe, alianța celor două partide de dreapta va obține majoritate sigură, urmând să scoată PSD de la guvernarea locală.

Iată lista:

1. Alba: majoritatea este una covârșitoare pentru alianța PDL – PNL, cu democrat-liberalii vârf de lance (scor final: 19-6)

2. Argeș: momentan, alianța PDL-PNL are majoritate, dar dacă PSD atrage PPDD de partea sa, atunci se schimbă calculele. În acest moment, scorul este de 17-16, în favoarea alianței PNL-PDL.

3. Hunedoara: La Hunedoara este primul județ în care s-a produs fuziunea PNL-PDL, iar majoritatea este una stabilă.

4. Bihor: aici vioara întâi este PNL, care în urma alianței cu PDL va dicta jocurile autoritar în județ.

5 Bistrița-Năsăud: aici scorul este unul sec: 20 – 9, în favoarea alianței PDL-PNL

6. Cluj – în Consiliul Județean Cluj deja a fost testată și funcționează foarte bine alianța PNL-PDL-UDMR. Singura problemă este că aici se dă o luptă acerbă pentru funcția de președinte interimar al CJ Cluj, după arestarea lui Horia Uioreanu.

7. Satu Mare: acesta este un caz special. Teoretic, majoritatea ar fi asigurată de alianța PNL-PDL, dar jocurile sunt altele și PSD va avea majoritatea.

8. Gorj: Cea mai mare lovitură o primește PSD chiar în fieful propriu al lui Victor Ponta. Pe plan local s-a făcut o alianță PDL-PNL-PPDD, iar PSD a fost aruncat în opoziție.

9. Caraș-Severin: aici face jocurile Sorin Frunzăverde, iar PSD nu are nicio pretenție, majoritatea fiind clar asigurată de alianța PDL-PNL.

10. Ilfov: aici funcționează o alianță între PNL și PDL, încă de pe vremea în care încă mai exista USL. În fieful lui Marian Petreache, PSD este de mult în opoziție.

11. Iași: este o bătălie crâncenă între alianțele PSD-PPDD și PNL-PDL. Cei din alianța PNL-PDL au un ușor avans de 2 voturi și beneficiază și de președintele CJ Iași, liberalul Cristian Adomniței.

12. Brașov: aici domină PDL, iar cei de la PPDD au trădat PSD-ul și au mers în alianță cu PNL-PDL. În principiu, alianța PNL-PDL ar fi cea care va face jocurile.

13. Buzău: alianța PNL-PDL face jocurile cu un scor de 18 – 15, asta chiar dacă PSD se aliază cu PP-DD.

14. Călărași: aici avem fief PNL, iar Răducu Filipescu face toate jocurile pe plan local.

15. Giurgiu - alianța PNL-PDL va domina, dar jocurile în acest județ sunt ceva mai complicate, iar majoritățile se pot schimba de la o oră la alta.

16. Suceava: PNL-PDL vor sparge un fief roșu, iar alianța va avea o majoritate covârșitoare în Consiliul Județean cu aproape 70% din voturi, chiar dacă președintele CJ este de la PSD.

17. Botoșani: majoritatea PNL-PDL funcționează ca unsă și nu are niciun fel probleme. Scor final: 21 – 11

18. Maramureș: aici este egalitate între PSD și PNL-PDL. PSD ar putea face majoritatea prin atragerea PP-DD, dar președintele CJ Maramureș este Ciceu Zamfir, ales pe listele Forumului Democrat German și este omul lui Klaus Iohannis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii