Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Băloi, fost manager al Spitalului Județean Ploiești, condamnat la trei ani cu suspendare

ro

23 Feb, 2016 19:35 1349 Marime text
 
Alexandru Băloi, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a fost condamnat astăzi de Tribunalul București la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce acesta a fost suspectat de procurori pentru luare de mită în formă continuată. Însă această decizie nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.
 
În același timp, Băloi este obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în cuantum de 11.000 lei, din care suma de 10.000 lei reprezintă cheltuielile ocazionate de desfășurarea urmăririi penale. Conform deciziei pronunțate de Tribunalul București, pe durata termenului de supraveghere Băloi va trebui să respecte mai multe măsuri și să presteze, timp de 90 de zile, muncă în folosul comunității, potrivit agerpres.ro.
 
Alexandru Băloi a fost trimis în judecată de procurorii DNA în septembrie 2015, pentru luare de mită în formă continuată, el fiind anterior prins în flagrant în timp ce primea bani de la un om de afaceri.
 
Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Ploiești este acuzat că, în perioada aprilie 2014 — iulie 2015, a primit, în mod repetat, în calitate de manager al SJU Ploiești, de la un om de afaceri, care este denunțător în cauză, sume de bani reprezentând aproximativ 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă, în baza unui contract de servicii încheiat cu respectiva unitate spitalicească.
 
În total, Băloi a primit, în perioada respectivă, 6.500 de lei, banii fiindu-i remiși în trei tranșe care, conform anchetatorilor, se coroborează cu retragerile de numerar din contul societății omului de afaceri, atât din punctul de vedere al datei, cât și al procentajului.
 


Sursa foto: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii