Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii locali condamnaţi cu suspendare îşi păstrează funcţiile!

ro

12 Apr, 2016 20:35 1628 Marime text
 
Senatorii şi deputaţii au decis, la finalul anului trecut, că primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care sunt condamnaţi definitiv la închisoare, cu executare, să rămână fără mandat. Iar cei care primesc o pedeapsă cu suspendare, să rămână în continuare în funcţie. Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost însă de acord cu iertarea aleşii locali, chiar dacă au primit o condamnare cu suspendare, considerând că asta va slabi lupta anticorupţie. De aceea a trimis la reexaminare legea.
 
Ei bine, parlamentarii din comisii i-au stricat însă planurile, astfel că aleșii locali condamnați definitiv cu suspendare își păstrează funcțiile. Cel puțin așa au decis parlamentarii din Comisia Juridică și de Administrație a Camerei Deputaților care au respins, astăzi, cererea președintelui țării de reexaminare a statutului aleșilor locali.
 
Social-democraţii susţin însă salvarea aleşilor locali, indiferent de pedeapsa primită în instanţă! De cealaltă parte, liberalii afirmă că se opun. Nu știm care se opune și care susține sigur. Cert este că statutul aleșilor a picat la vot. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii