Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Operaţiunile au fost sistate. Bărbaţii au ieşit singuri la mal Persoane căzute în lacul Siutghiol, în zona în care s-a prăbuşit elicopterul SMURD (galerie foto video)

ro

07 Jan, 2015 17:32 4535 Marime text
Mai multe persoane au căzut în lacul Siutghiol, după ce gheaţa a cedat sub greutatea lor. Autorităţile intervin pentru salvarea lor. Vom reveni cu informaţii

UPDATE, ora 17.46
Potrivit reprezentanţilor medicali, este vorba despre trei persoane care nu au căzut în apa îngheţată şi se deplasează pe gheaţa formată la suprafaţa lacului. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje atât din cadrul Serviciului de Ambulanţă Constanţa, dar şi echipaje SMURD.

UPDATE, ora 17.55
Din câte se pare este vorba despre trei pescari care s-au deplasat pe suprafaţa îngheţată a lacului, însă gheaţa a cedat sub greutatea lor. Deoarece echipajele ajuse initial la faţa locului nu au putu ajunge la cei trei bărbaţi a fost solicitat ajutorul unui echipaj de scafandri. De asemeena, şi un elicopter SMURD va survola zona.

UPDATE, ora 18.10
Pompierii se deplasează către locul în care se presupune că persoanele în cauză ar fi căzut în apele îngheţate. Deocamdată nu este sigur dacă este vorba despre trei sau mai multe persoane. Femeia care a efectuat apelul a anunţat că este vorba despre trei persoane dar datele de la faţa locului nu au fost încă stabilite cu exactitate. Este aşteptat şi elicopterul SMURD care poate ajuta la căutarea persoanelor în cauză.

UPDATE, ora 18.22
Secretarul de stat Raed Arafat, la B1 TV: "Am vorbit cu doamna care a sunat la 112, ne-a confirmat că a văzut trei persoane pe suprafaţa lacului. O barcă a fost lansată. Am apelat şi la un elicopter medical. Încă nu avem confirmarea, pentru că nu am găsit pe nimeni. Avem toate resursele,căutarea continuă. Informaţiile vin de la un singur apel. Cineva vorbeşte acum cu doamna care a văzut incidentul. Avem toate resursele. Dacă găsim ceva, dacă elicopterul ne informează că avem ceva, că a văzut ceva ne vom deplasa acolo. dacă persoanele respective sunt înecate, va trebui să intervenim cu scafandri."

UPDATE, ora 18.30
Doctorul Ionuţ Cealera, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa a declarat că deocamdată nu se confirmă incidentul.
“Eu sunt pe marginea lacului. Toate forţele intervin. Noi avem patru ambulanţe aici, dintre care două cu medic. Am vorbit personal cu doamna care a apelat la numărul unic 112 şi a confirmat că a văzut persoanele respective. Nu s-a găsit nimic, deocamdată nu se confirmă. Există la mijlocul lacului o suprafaţă neîngheţată de apă, dar nu sunt semne că gheaţa s-ar fi spart. Deocamdată se intervine.”

UPDATE, ora 20.30
Secretarul de stat al MAI Raed Arafat a declarat la Realitatea TV că opraţiunile au fost sistate. Din câte se pare, persoanele respective au fost identificate de oamenii legii. Aceştia au declarat că au reuşit să ajungă singuri la mal. Când au văzut că pentru căutările lor au fostz implicate atît de multe structuri, au anunţat că sunt de fapt în viaţă. Raed Arafat a declarat că deşi nu se confirmase dispariţia celor trei în apele îngheţate, nu puteau sista căutările fără nicio descoperire.

Raed Arafat: "Lacul este parţial îngheţat, iar bărcile care au intervenit au intrat pe gheaţă şi apoi în apă. Gheaţa nu era groasă peste tot. S-a intervenit cu două elicoptere, dar în câteva minute s-a lămurit totul. Era vorba despre o persoană descoperită de Poliţie, care a fost acolo la braconaj şi a spus că a fost cu alte două persoane. Toţi trei au recunoscut că au fost acolo, dar că au plecat când au văzut că vin maşini de intervenţie. Operaţiunea de salvare a fost încheiată, pentru că s-au identificat persoanele respective.

Nu a fost alarmă falsă, pentru că doamna care a anunţat a făcut-o cu bună credinţă. Persoanele respective au fugit şi nu au mai anunţat pe nimeni, iar noi am continuat pentru că nu aveam siguranţa că cele trei persoane sunt în siguranţă. După ce primul a fost găsit de poliţie şi apoi ceilalţi doi, s-a renunţat la salvare", a explicat secretarul de stat în MAI, pentru Realitatea TV.

Reamintim că, în urmă cu trei săptămâni, pe lacul Siutghiol patru persoane şi-au pierdut viaţa după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit în apele înghețate.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • haha 07 Jan, 2015 19:41 O SIMULARE OBOSITA
  • Mars 07 Jan, 2015 19:39 SIMULARE DE LA CEI CARE ANCHETEAZA CAZUL CU ELICOPTERUL ...
  • Fara nume 07 Jan, 2015 19:14 1- Politia sa faca apelul pescarilor recunoscuti ca fiind zilnic la pescuit in zona, daca lipsesc de la domiciliile lor, e clar ca s-au inecat. 2-daca au cazut in apa prin craparea ghetii, atentie,in acel loc, unde s-a facut gaura, totul ingheta la loc imediat la temperatura de - 10 grade, deci varianta ca nu se vede gaura e falsa ! 3- poate ca exista 1sau 2 supravietuitori si le este frica sa spuna ca au fost pe lac la braconaj, deci apelul pescarilor la domiciiile lor este proba ca, minim unul sa nu raspunda la apel,deci ceva s-a intamplat real. 4-cineva trebuie sa stie de plecarea lor