Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă Interpol

ro

04 May, 2015 20:47 1540 Marime text
 
Interpol a lansat azi o alertă în legătură cu un produs de regim, cunoscut, de asemenea, în lumea culturismului, care a provocat decesul unei femei în Marea Britanie și grave probleme unui francez, relatează AFP, citată de Agerpres.
 
''O alertă mondială a fost emisă de Interpol în legătură cu 2,4-dinitrofenol (DNP), o substanță ilicită și potențial letală, utilizată ca produs de regim și care ajută la creșterea masei musculare'', a anunțat într-un comunicat organizația internațională de cooperare în domeniul poliției, cu sediul la Lyon (Franța).
 
Interpol a emis ''o alertă portocalie'' către poliție, organismele publice și organizațiile internaționale, după "decesul unei femei în Marea Britanie și în timp ce un francez este grav bolnav după ce a consumat această substanță''.
 
Vândută de obicei sub formă de pulbere galbenă sau capsule, substanța se găsește și sub formă de cremă. Riscurile legate de utilizarea ei sunt amplificate de condițiile producției ilegale, potrivit Interpol.
 
DNP-ul se află și în componența unor explozibili.
 
Este produsă în laboratoare clandestine ''care nu aplică nicio reglementare în materie de igienă'', expunându-i pe ''consumatori unui risc sporit de supradoză din cauza lipsei lor de competențe specializate'', avertizează Interpol.
 
În anii 1930, DNP era folosită pentru stimularea metabolismului și pentru favorizarea pierderii în greutate, dar a fost retras de la vânzare după ce a provocat mai multe decese.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii