Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Alertă în Munții Făgăraș. Mai multe persoane au rămas blocate în telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac

ro

12 Aug, 2018 19:31 1725 Marime text
Un număr de 18 persoane, din care patru copii, sunt blocate în telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David citat de Agerpres.ro. 
 

"Cabinele sunt blocate pe linie. Angajaţii de la telecabină intervin în zona superioară a traseului. 18 persoane in cabină, 4 copii din care unul de 8 luni. Nu a fost solicitat ajutorul salvamontiştilor", a declarat Adrian David.

 
Un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Sibiu s-a deplasat la Bâlea, unde este blocată telecabina.
 
Unul din turiştii aflaţi în telecabina blocată în aer a sunat la 112 să ceară ajutorul, potrivit ISU.
 
Nu este pentru prima dată când telecabina la Bâlea se blochează. Turiştii au fost evacuaţi atât de salvamontişti, cât şi cu elicopterele atunci când s-a mai defectat telecabina.  

UPDATE. ora 21.50

Telecabina de la Bâlea a fost repornită şi cei 18 oameni aflaţi în ea sunt aşteptaţi să ajungă la capătul drumului, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Ramona Nistor.
 
Potrivit sursei citate, un echipaj SMURD a fost trimis la faţa locului, pentru asigurarea asistenţei medicale, în cazul în care va fi necesar.
 
Subprefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Marin, a precizat, pentru AGERPRES, că "a fost vorba despre o defecţiune tehnică care a fost remediată".

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii