Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:58 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă de călătorie în Egipt Iată ce spun autoritățile române

ro

26 Dec, 2015 08:32 1601 Marime text
Având în vedere evoluţiile situaţiei de securitate din Egipt şi celelalte state din vecinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în anumite zone şi oraşe din ţară, respectiv Ismailia, Suez, El Arish şi Rafah.

MAE recomandă cetăţenilor români care efectueză deplasări în Egipt să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonele în care urmează să călătorească!
Urmare evenimentelor recente care au avut loc în Egipt, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite temporar călătoriile către Sharm el Sheikh şi alte aeroporturi din Peninsula Sinai, ca măsură de precauţie, până la clarificarea situaţiei din zonă.  De asemenea, se recomandă evitarea călătoriilor individuale în Egipt la Taba, Mănăstirea Sfânta Ecaterina şi oricare alte localităţi din Sinaiul de Nord.

În cazul călătoriilor în staţiunile turistice, care includ vizitarea siturilor de la Luxor şi Aswan și a localităţilor Cairo şi Alexandria, să se recurgă doar la excursiile în grupuri organizate, cu identificarea exactă a operatorului egiptean care cooperează cu agenţia de turism din România şi să nu se deplaseze neorganizat în alte zone din afara staţiunilor sau a zonelor turistice.
Cetăţenii români sunt obligaţi să se informeze în prealabil la operatorii de turism, ghizii autorizaţi sau poliţia turistică locală asupra posibilităţilor de înregistrare foto şi video a zonelor istorice şi siturilor arheologice. Realizarea de capturi foto sau video în anumite zone, fără acordul autorităţilor poate duce la reţinerea persoanei şi confiscarea aparaturii.

Totodată, cetăţenii români sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă în locurile publice, mai ales în zonele cu case de schimb valutar, bănci şi localuri/restaurante, precum şi în apropierea sediilor unor instituţii publice.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public, chiar dacă legal acesta nu este interzis, să manifeste atenţie privind vestimentaţia si să respecte tradiţiile specifice în perioada sărbătorilor religioase.
Sunt de evitat, în Cairo, zonele în care sunt amplasate sediile misiunilor diplomatice ale Libiei (vecină cu Ambasada României), Siriei, Sudanului şi sediul Ligii Arabe unde pot avea loc demonstraţii ad-hoc la sediile unor misiuni diplomatice, Piaţa Tahrir (zona Down Town) precum şi în centrul Alexandriei (în imediata apropiere a Bibliotecii din Alexandria) sau în alte oraşe egiptene.
Din cauza stării precare de securitate şi a pericolelor permanente de răpire şi atacuri armate, sunt interzise cu desăvârșire călătoriile în nordul Peninsulei Sinai și în zonele izolate de la frontierele cu Sudan, Libia și Israel.

Ti-a placut articolul?

Comentarii