Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Alertă alimentară! A fost descoperită ciocolată cu plastic în magazinele din toată țara! (document)

ro

04 Apr, 2016 15:21 2090 Marime text
România a reclamat prin Sistemul Rapid de Alertare al Uniunii Europene un produs comercializat în ţara noastră. Este vorba despre un sortiment de ciocolată - „Crazy Collection” - produs în Polonia, în care s-ar fi găsit o bucată de plastic. Alerta a fost catalogată cu nivel de risc "serios" pe portalul RASFF al Comisiei Europene.
 
Este vorba despre batoanele "Crazy Collection". Acestea au fost retrase de la comercializare din magazinele Penny Market sau XXL Mega Discount, care le aveau la vânzare. Potrivit Autorității Naționale Sanitară Veterinată şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că a fost retras întreg lotul din 114 magazine din ţară. Printre aceste magazine, o parte de află la Constanţa.
Reprezentanții ANSVSA spun că există "suspiciunea privind prezenţa unui corp străin" la ciocolata cu lapte, cu biscuiţi, cu cacao "Crazy Collection", de 300 de grame.
 
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor îndeamnă toţi consumatorii să returneze produsele în oricare dintre magazinele Penny Market sau XXL Mega Discount, urmând să li se returneze contravaloarea acestora.

UPDATE, ora 20.52:

Societatea SC Rewe România SRL, proprietarul magazinelor Penny Market și XXL Mega Discount, informează că a fost notificată în data de 28 martie, de către un consumator, care a identificat un corp străin în produsul de ciocolată „Crazy Collection” și în consecință a retras în aceeași zi produsul respectiv din toate magazinele, într-o cantitate de aproximativ 3.250 de bucăți, se arată într-un comunicat.
 
Firma a mai menționat că a notificat Autoritatea Națională Sanitara Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) și totodată a declanșat o rechemare voluntară a produsului „Crazy Collection” ciocolată cu lapte cu biscuiți cu cacao 300 grame, termen de expirare 12.02.2017, comercializat în magazinele Penny Market și XXL Mega Discount.
 
De asemenea, consumatorii care au cumpărat produsul din lotul menționat au fost rugați să nu îl consume și să îl returneze în oricare magazin Penny Market sau XXL Mega Discount, pentru a primi contravaloarea acestuia. Retailerul a anunțat că nu este obligatorie prezentarea bonului fiscal la returnarea produsului.
 
Consumatorii care doresc mai multe informații pe acest subiect o pot face la telefon: 0800 110 111, apel gratuit din toate rețelele de telefonie din România.


În secţiunea Documente a acestui articol puteţi vedea care sunt magazinele unde a fost vândută această ciocolată. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii