Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerile din Grecia, miză uriaşă în UE

ro

24 Jan, 2015 20:19 1742 Marime text
Cele două principale formațiuni politice rivale ce se vor confrunta duminică în Grecia la alegerile legislative anticipate, Noua Democrație și Syriza, și-au prezentat ultimele argumente pentru a convinge electoratul, iar sâmbătă presa și alegătorii profită de o zi de repaus mediatic înaintea unui scrutin ce preocupă Europa, dar și lumea întreagă, comentează AFP.
 
“Puneți-vă centurile de siguranță”, titra azi săptămânalul liberal Proto Thema, referindu-se la posibilul succes al stângii radicale Syriza, care ar aduce la putere pentru prima dată într-o țară a Uniunii Europene un guvern cu o viziune pronunțată împotriva austerității.
 
Ultimele sondaje publicate vineri dădeau partidului Syriza un avans cuprins între 2,9% și 6,7% față de formațiunea Noua Democrație a premierului conservator Antonis Samaras. Totuși, între 10% și 15% dintre alegători sunt încă indeciși.
 
La ultimul său miting electoral, liderul Syriza, Alexis Tsipras, a spus că lupta pe care o duce este pentru toate popoarele Europei și are ca obiectiv să pună capăt austerității, astfel încât să se poată evita ceea ce el a numit sfârșitul democrației.
 
În acest timp, partenerii europeni ai Greciei privesc cu preocupare ce se întâmplă în această țară care din anul 2010 trăiește cu ajutorul perfuziilor creditorilor internaționali, ce s-au angajat să-i împrumute circa 240 de miliarde de euro în schimbul unei politici severe de austeritate.
 
De altfel, Eurogrupul se va reuni chiar luni pentru a evalua variantele de dialog cu noul guvern de la Atena. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii