Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri legislative în Germania Conservatorii cancelarului Angela Merkel obţin o victorie triumfală

ro

23 Sep, 2013 10:13 893 Marime text
Conservatorii Angelei Merkel CDU-CSU au obtinut 41,5% din voturi.

Conservatorii din cadrul CDU-CSU ai cancelarului german Angela Merkel au obtinut majoritatea absoluta in Bundestag, in alegerile legislative de duminica, potrivit estimarilor posturilor publice de televiziune.

Prin urmare, Merkel ar putea sa guverneze singura, fara sa fie nevoita sa se alieze cu opozitia social-democrata (SPD), potrivit acestor estimari de la ora 17.10 GMT (20.10 ora Romaniei), ceea ce nu s-a mai intamplat de la cancelarul Konrad Adenauer in 1957.

Merkel a salutat duminica un "super rezultat" al partidului sau, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), la alegerile legislative din Germania si a promis "patru noi ani de succes". Potrivit unor estimari de la ora 20.30, conservatorii CDU-CSU ar fi obtinut majoritatea absoluta in Bundestag.

"Impreuna vom face totul pentru ca cei patru ani care urmeaza sa fie patru noi ani de succes pentru Germania", a declarat Merkel, in timp ce partidul sau este posibil sa fi obtinut majoritatea absoluta in Bundestag, potrivit ultimelor informatii, potrivit AFP, citat de Mediafax.


Candidatul la functia de cancelar al social-democratilor germani, Peer Steinbruck a spus inca o data ca nu doreste un post de ministru intr-o mare coalitie de guvernare. Declaratiile au fost facute azi publicatiei Bild am Sonntag.

"Clare sunt pentru mine doua lucruri: Vreau sa fiu cancelarul federal al unui guvern rosu-verde; si nu stau la dispozitie, in formarea unui cabinet al unei Mari Coalitii". Steinbruck a fost ministru de finante in cabinetul Merkel, intre anii 2005-2009. Marele sau mentor e fostul cancelar, ajuns legenda in viata, Helmut Schmidt.

Mai multe pe: Hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii