Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALDE îi cere demisia ministrului Sănătății

ro

16 Feb, 2016 13:47 1602 Marime text
 
Deputatul ALDE Grațiela Gavrilescu îi solicită demisia ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, pentru modul în care a gestionat situația copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.
 

"Au trecut mai bine de 10 zile de la izbucnirea crizei copiilor infectați cu - se pare?! - bacteria E-coli, zile în care starea sănătății acestora s-a agravat. Din păcate, doi dintre micuții pacienți nu au putut fi salvați, iar pentru ceilalți - prognosticul medicilor este rezervat, boala având o evoluție extrem de agresivă. Tinerii părinți din toată țara deja se tem pentru sănătatea copiilor lor, neștiind care a fost sursa de contaminare de care ar trebui să se ferească. Doi nou-născuți decedați și alți 10 - în stare foarte gravă — din cauze încă necunoscute reprezintă o situație extrem de periculoasă, o situație de criză care vă depășește!", susține Grațiela Gavrilescu într-un comunicat.

 
Ea îi adresează și o serie de întrebări ministrului Sănătății, legate de măsurile care, în opinia sa, nu au fost luate.
 

"De ce nu ați declanșat alerta epidemiologică? Cine coordonează celula de criză? De ce nu ați anunțat populația ce măsuri suplimentare ar trebui să ia pentru a preveni îmbolnăvirile? Și, mai ales, cine sau ce vă oprește, dacă simțiți că nu puteți controla și coordona această situație de criză, să apelați la omologii dumneavoastră de peste hotare, care ne-ar putea veni în ajutor? Oare acești copii, care depind de noi 100%, nu merită toată atenția dumneavoastră?", întreabă deputatul.

 
Gavrilescu îi transmite ministrului Sănătății să se retragă la Cluj "prin demisie, cât încă nu este prea târziu!", solicitându-i să lase "portofoliul liber pentru un înlocuitor competent, de urgență!". 


Sursa foto: Facebook (Grațiela Gavrilescu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii