Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALDE cere demisia ministrului Educației

ro

17 Sep, 2016 16:44 1333 Marime text
Astăzi, ALDE a cerut demisia ministrului Educației, Mircea Dumitru, pe motiv că acesta nu ar cunoaște legislația, în contextul declarațiilor sale cu privire la sistemul de homeschooling.

„Gafa ministrului Educației, care nu cunoaște legislația în vigoare atunci când e la conducerea unei instituții care gestionează sistemul de învățământ, este una impardonabilă. (...) Pe cale de consecință, solicităm demisia ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, cu atât mai mult cu cât se constată o tendință susținută de inițiere și impunere a unor reglementări fără niciun fel de consultări”, se precizează într-un comunicat ALDE.

Ministrul Educației a spus, aseară, la Digi 24, referindu-se la sistemul homeschooling (școala acasă), că „nu știu foarte bine cum funcționează acest sistem în România în momentul de față, știu că a început mai demult. Am avut câteva discuții cu persoane care doreau să folosească sistemul pentru copii și m-au întrebat înainte de a fi ministru. Ar trebui să mă interesez și să văd nu numai teoriile despre homeschooling, ci și funcționarea lor exactă în România și cadrul legislativ în care funcționează”, a spus ministrul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii