Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALDE a cerut în PE activarea articolului 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei

ro

23 Sep, 2015 10:49 1072 Marime text
Grupul europarlamentarilor Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) a îndemnat ieri la activarea articolului 7 al Tratatului UE privind încălcarea valorilor comune şi statului de drept împotriva Ungariei, ca urmare a autorizării folosirii armelor de foc împotriva refugiaţilor de către autorităţile din această ţară. ALDE a îndemnat la activarea mecanismelor de prevenire - care permite Consiliului să avertizeze un stat membru UE înaintea unei "încălcări grave" - şi de sancţionare - care permite Consiliului să suspende anumite drepturi care derivă din aplicarea tratatelor UE ţării respective, inclusiv a dreptului de vot în consiliu, în cazul în care "încălcări grave" au persistat pentru o lungă perioadă de timp.
Europarlamentarii liberali şi democraţi au îndemnat la activarea articoluluirespectiv după ce Parlamentul Ungariei a adoptat un pachet de amendamente legislative şi o lege specială a Apărării. În opinia ALDE noua legislaţie consolidează puterea poliţiei şi armatei, autorizându-le să facă uz de arme de foc împotriva imigranţilor şi refugiaţilor în anumite circumstanţe.
Liderul Partidului Liberal ungar (MLP) Gabor Fodor a apreciat, într-o scrisoare deschisă adresată ieri lui Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE în PE, că nu există suficiente motive pentru activarea articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene împotriva Ungariei, potrivit MTI.
În opinia lui Fodor, argumentele ALDE sunt "incorecte", deoarece amendarea legilor a autorizat armata să folosească forţa doar în "cazuri justificate de autoapărare": “Dacă armata ar fi fost într-adevăr autorizată să folosească armamentul din dotare împotriva migranţilor, atunci MLP ar fi susţinut propunerea ALDE”. În schimb, Fodor a recunoscut că există motive întemeiate ca Budapesta să fie criticată în legătură cu criza imigranţilor şi refugiaţilor. Însă, pentru a fi corecţi, este necesar să se admită că toate ţările afectate de criză au implementat "practici imperfecte", iar amânarea implementării soluţiei europene este, de asemenea, de vină, parţial, pentru "relele practici observate în Ungaria".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii