Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alături de anesteziștii Nicoleta și Dorin Arhire Șeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară, dus la arestare

ro

16 Dec, 2014 07:49 2573 Marime text
Marius Militaru, medic primar și șef al Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cercetat pentru luare de mită, va fi prezentat azi Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, tot în fața unui judecător de drepturi și libertăți din Tribunalul Constanța vor ajunge și anesteziștii Nicoleta și Dorin Arhire. Cei trei sunt cercetați de procurorii procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța. Militaru este bănuit că a pretins suma de 3.000 lei de la un denunțător, condiționând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operații chirurgicale pe cord, de care depindea supraviețuirea pacientului. „La data de 24.11.2014, inculpata Arhire Nicoleta, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a pretins de la denunțător, în legătură cu intervenție chirurgicală anterior menționată, suma de 1.000 lei pentru sine și suma de 2.000 lei pentru Militaru Marius. La data de 05.12.2014, inculpaţii Militaru Marius şi Arhire Dorin (soțul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la același denunțător, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, în legătură efectuarea operației chirurgicale sus menţionate, asupra denunțătorului. La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit încă 1.000 lei de la denunţător, ca rest al sumei de bani iniţial pretinse pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, au conchis procurorii DNA.

Conform RECOM, Arhire Dorin apare în SC Diana Sante SRL, unitate cu sediul social în Bucureşti, Sectorul 6, B-dul Iuliu Maniu. Arhire, născut la data de 27.05.1960, Piteşti, este asociat unic el deținând o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100%. Obiectul de activitate al firmei este „Activităţi de asistenţă medicală specializată“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii