Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Ce spune DSP Alarmant! Vaccinul împotriva tuberculozei lipseşte din maternităţile din Constanţa

ro

25 Oct, 2016 09:53 2152 Marime text
Vaccinul împotriva tuberculozei (BCG), destinat vaccinării nou-născuţilor, nu mai există de luni bune în multe dintre maternităţile din ţară, informează România TV. Ministerul Sănătăţii promite, însă, că 64.000 de doze de vaccin vor ajunge, în cursul săptămânii, în unităţile medicale.

Autorităţile sanitare susţin că aşteaptă ca serul împotriva tuberculozei (BCG), destinat vaccinării nou-născuţilor, să fie furnizat de către Ministerul Sănătăţii. În acelaşi timp, sute de bebeluşi din întreaga ţară aşteaptă, încă de la finele lunii august, să fie imunizaţi.

Vaccinul BCG lipseşte din maternităţile din judeţele Argeş, Arad, Suceava, Constanţa şi parţial Alba, unde două spitale mai au valabile, în total, patru vaccinuri. Numai în Argeş şi Arad, aproape 800 de nou-născuţi nu au mai fost vaccinaţi, de la sfârşitul lunii august, împotriva tuberculozei, potrivit România TV.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a declarat că 64.000 de doze de vaccin vor ajunge, în cursul săptămânii, la maternităţile din ţară. Asta în contextul în care, la mijlocul lunii octombrie, Ministerul Sănătăţii informa că, din a doua parte a lunii, programul de vaccinare a copiilor se va derula normal, conform schemei naţionale de imunizare. Tot atunci se menţiona că vaccinul BCG va ajunge în maternităţi în maximum trei săptămâni şi că au fost alocate fondurile necesare pentru vaccinul pneumococic, urmând să fie demarată procedura de achiziţie.

La Constanţa, vaccinul BCG lipseşte, de asemenea, din maternităţi de câteva săptămâni, astfel copiii veniţi pe lume în această perioadă nu au fost imunizaţi împotriva TBC-ului, potrivit România TV. Autorităţile sanitare spun că aşteaptă ca serul împotriva tuberculozei destinat nou-născuţilor să fie furnizat de către Ministerul Sănătăţii, aşa cum s-a promis.

UPDATE 1, ora 09.58

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Constanţa, dr. Loti Popescu, situaţia de la Constanţa este aşa de câteva luni bune.

„Vaccinului BCG lipseşte întrucât Ministerul Sănătăţii nu a distribuit încă doze către Direcţiile de Sănătate Publică. Nu se poate estima când le vom primi, însă acestea vor fi distribuite către maternităţi imediat ce vor ajunge la noi“, a declarat dr. Loti Popescu pentru ZIUA de Constanţa. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii