Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutorul pentru încălzire. Cum s-a modificat legea

ro

01 Oct, 2013 22:51 1549 Marime text
Senatorii au decis creșterea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu gaze naturale pentru a acoperi majorarea preţului la acest combustibil şi introducerea ajutoarelor pentru încălzirea cu energie electrică.

Astfel, senatorii şi-au dat acordul asupra proiectului de lege privind aprobarea OG nr. 27/2013 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică, limitele de venituri până la care vor fi acordate vor fi aceleaşi ca şi în cazul ajutoarelor pentru gazele naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, limita superioară fiind de 615 de lei/persoană.

Legea mai stabilește că ajutoarele vor varia între 240 lei pentru familiile/persoanele cele mai sărace, cu venituri până la 155 lei/persoană, şi 48 de lei pentru persoanele cu venituri de până la 615 lei/persoană.
“Acest proiect de lege a fost necesar în condițiile economice actuale, având în vedere scumpirea cu 6% a gazelor naturale. Din seria noilor reglementări menționez și faptul că se dorește ajustarea cuantumului ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale pentru a echilibra suma ajutorului acordat pentru primele trei trepte de venituri, care au mari diferențe chiar dacă veniturile nu diferă prea mult”, a precizat senatorul Liviu Marian Pop, președintele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii