Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:35 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutor binevenit! Medicii israelieni operează la Spitalul Bagdasar

ro

01 Nov, 2015 16:05 761 Marime text
Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat că o echipă de medici din Israel va vizita mai multe spitale din Capitală pentru a ajuta victimele incendiului de vineri seara din clubul Colectiv. Potrivit ministrului, citat de Agerpres, una a început deja să opereze la spitalul Bagdasar: "Vor veni şi la spitalul Universitar în cursul zilei de azi. S-au oferit ei. Avem o relaţie foarta bună cu ministerul Sănătăţii din Israel. Este un ajutor pe care l-am primit de la ei în baza relaţiilor foarte bune pe care le avem şi cu ministrul Sănătăţii de acolo, căruia îi mulţumesc".
În plus, acesta a adăugat că ministrul israelian al Sănătăţii nu a fost singurul care a sărit în ajutorul victimelor din clubul Colectiv: "Nu a fost singurul care şi-a oferit sprijinul, ci toată lumea. Mai devreme m-a sunat doamna ministru din Moldova, dar i-am spus că chiar nu avem nevoie de nimic în acest moment. Medicii noştri pot gestiona situaţia. Au fost şi alte cazuri din Franţa, Germania. Am primit din mai multe părţi astfel de solicitări".
Anterior, Bănicioiu a precizat că între 80 şi 90 dintre victimele spitalizate ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală sunt în stare gravă sau critică: "Ieri vorbeam de 35 de pacienţi în continuare în stare critică, din cei 146 de internaţi. Dar numărul pacineţilor în stare critică şi foarte gravă se apropie de 80 - 90".
Ministrul a mai spus că de la Spitalul de Urgenţă Floreasca veştile sunt bune, precizând că starea celor 15 pacienţi internaţi în această unitate este staţionară.
Sâmbătă, potrivit mariustuca.ro, profesorul Zeev Rotstein, directorul general al unuia dintre cele mai mari spitale din Israel, Tel HaShomer Sheba Medical Center, din zona Ramat Gan, a decis să acorde orice ajutor necesar victimelor tragediei de la Bucureşti, de la clubul Colectiv. Spitalul Tel HaShomer este unul dintre cele mai dotate din lume cu specialişti şi tehnică medicală pentru traumă şi post-traumă în caz de arsuri grave.
Directorul adjunct al spitalului, Bruno Lavi, originar din România, a contactat-o pe ambasadoarea României în Israel, Andreea Păstârnac, pentru a-i transmite că experţii în arsuri ai spitalului israelian sunt pregătiţi chiar să primească răniţi din România sau să acorde orice fel de expertiză şi suport de tehnică medicală în această tragedie care a fost mediatizată în întreaga lume.


Sursa foto: debanat.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii