Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aidun Curt-Mola „Mă uitam la televizor și l-am auzit pe domnul Dragnea cum anunță că am fost eliberat din funcție”

ro

10 Jan, 2013 12:44 3459 Marime text

aidun.jpgSubprefectul Aidun Curt-Mola a fost revocat ieri din funcție în cadrul ședinței de Guvern.

Curt-Mola se va întoarce acum pe funcția de consilier superior în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, funcție pe care a ocupat-o înainte de a fi numit subprefect, timp de 13 ani.

Anunțul privind revocarea lui Aidun Curt-Mola a fost făcut ieri de vicepremierul Liviu Dragnea. Întrebat de ce a fost eliberat din funcție subprefectul de Constanța, Dragnea a spus că nu știe: „Pur și simplu, eliberat din funcție", a fost răspunsul lui Dragnea, potrivit celor de la HotNews.

Aidun Curt-Mola susține că nu se aștepta să fie eliberat din funcție și nu știe de ce a fost luată această decizie, afirmând în același timp că detașarea lui a expirat și că era normal să se întâmple acest lucru atât timp cât numirea lui în funcția de subprefect al Constanței a fost una temporară.

„Eram la birou și mă uitam la televizor și l-am auzit pe domnul Dragnea cum anunță că am fost eliberat din funcție. În contextul ședinței de ieri cu restrângerile bugetare mi s-a părut că decizia a fost luată în spiritul ședinței. Când am auzit că se caută un nou subprefect mi-am dat seama că m-am înșeleat în privința motivației acestei decizii", a declarat Aidun Curt-Mola.

Aidun Curt-Mola a precizat că nu a cerut explicații cu privire la eliberarea sa din funcție și nici nu a primit explicații. „Nu am pretenții să mi se motiveze decizia. Eu am fost detașat aici (n.r. la Prefectura Constanța) de SGG. Mi se pare normal dacă am fost detașat, să fiu și eliberat din funcție. Întotdeauna am spus că acestea sunt posturi temporare. De altfel, niciodată nu am ezitat să mă prezint public ca subprefect temporar", a afirmat Curt-Mola.

Aidun Curt-Mola a fost subprefect al Constanței aproape 3 ani de zile, fiind detașat în această funcție în vara lui 2010.

Curt-Mola se va întoarce acum pe funcția de consilier superior în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, funcție pe care a ocupat-o înainte de a fi numit subprefect, timp de 13 ani. De altfel, în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Curt-Mola deține gradul maxim - cel de consilier superior, fiind titular pe post.

Propunerea avansată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România pentru a-l înlocui pe Aidun Curt-Mola este Iucsel Selamet. Aidun Curt-Mola a declarat că Iucsel Selamet îi este „amic”, precizând că l-a întâlnit de câteva ori la ședințele Uniunii. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii