Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agresorul de la Lipniţa s-a ales cu dosar penal, „un sac” de acuzaţii şi un mandat de reţinere

ro

12 Aug, 2015 11:47 1336 Marime text
 
Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia a reieşit următoarea situaţie de fapt:
La dată de 11.08.2015 în jurul orei 15:00, inculpatul GN în vârstă de 43 de ani, din comuna Ostrov, a pătruns într-un local din com. Lipniţa, judeţul Constanţa, unde, înarmat cu un topor şi cu un cuţit, a lovit cu palma peste faţă pe barmanul de serviciu şi a ameninţat-o cu acte de violenţă, a distrus o mască de chiuvetă, două sticle, un pahar şi alte bunuri, creând indignarea şi teama consumatorilor prezenţi.
În apărarea barmanului de serviciu a intervenit soţul acesteia, care în încercarea de a-l scoate pe agresor din local, a fost lovit de către inculpat şi ameninţat cu acte ulterioare de violenţă. În continuare, împreună cu agenţii societăţii de pază, care monitorizează localul public, soţul barmanei a ripostat pentru a se apara şi l-a lovit pe agresor în zona feţei, provocându-i leziuni corporale minore, determinându-l să iasă din localul public, inculpatul revenind înarmat din nou cu toporul şi cuţitul.
Cu ocazia intervenţiei organelor de poliţie, de la Postul de Poliţie Lipniţa, inculpatul a devenit violent, lovind pe ajutorul sefui de post de la PP Lipniţa cu picioarele, în zona membrelor inferioare, lovitură care a determinat căderea poliţistului la pământ. Poliţistului i-au fost provocate leziuni ce necesită pentru vindecare două-trei zile de îngrijiri medicale.
Ulterior, autorul a adresat ameninţări cu acte de violenţă atât poliţistului agresat fizic, cât şi şefului Postului de Poliţie Lipnita, care iniţial efectuase intervenţia împreună cu poliţistul agresat.
Faţă de inculpat a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunile de
-ultraj, prev. de art. 257, alin. 1,4 Cp cu aplic. art. 193, alin. 2 Cp
-ultraj, prev. de art. 257, alin. 1,4 Cp cu aplic. art. 206 Cp
-tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art 371 Cp
-portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372, alin.1, lit a Cp
-lovire sau alte violente, prev. de art. 193, alin. 1 şi ameninţare prev. de art. 206, alin. 1 Cp
-lovire sau alte violente, prev. de art. 193, alin. 1 Cp şi ameninţare, prev. de art. 206, alin. 1Cp
-distrugere, prev. de art. 253, alin. 1 Cp
Toate cu aplic. art. 38 alin. 1 şi 2 C.pen
Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii, iar astăzi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii