Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agerpres Ministrul Transporturilor verifică luni stadiul lucrărilor la Autostrada Bucureşti - Constanţa

ro

29 Jun, 2012 22:12 1183 Marime text

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, va verifica luni stadiul lucrărilor la tronsoanele Cernavodă - Medgidia şi Medgidia - Constanţa ale Autostrăzii Bucureşti - Constanţa, care ar fi trebuit să fie inaugurat pe 30 iunie.

Ministerul Transporturilor anunţa în martie că la 30 iunie se va circula pe tronsonul Constanţa-Medgidia, pe două benzi, iar pe tronsonul Medgidia-Cernavodă pe o bandă, ca şi pe centura ocolitoare a municipiului Constanţa. 
Tronsonul Murfatlar-Constanţa al autostrăzii A2 a fost inaugurat la sfârşitul lunii iulie 2011, când traficul rutier se putea desfăşura pe un singur fir, peste două luni terminându-se lucrările de construire şi pe celălalt sens de mers. 
Doar pe traseul tronsonului Medgidia - Cernavodă se va circula pe câte o bandă pe sens deoarece acest tronson este cel mai întârziat după ce contractul iniţial cu societatea constructoare, Colas, a fost reziliat la începutul anului. 
MTI a organizat în 2011 o nouă licitaţie, câştigată de consorţiul Astaldi SPA - Max Boegl. 
Lungimea totală a tronsonului de autostradă este de 20,491 kilometri, din care 0,20 kilometri reprezintă zona de racordare la Autostrada existentă. Durata contractului este de 63 de luni, respectiv trei luni proiectare la care se adaugă 12 luni execuţie. Perioada de garanţie este de 48 luni. Obiectivul este finanţat din fonduri BEI şi Fonduri de Coeziune.

Sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/133512-Ministrul-Transporturilor-va-verifica-stadiul-lucrarilor-la-Autostrada-Bucuresti-Constanta.html

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii