Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent de poliţie reţinut după ce a cerut 15.000 de euro

ro

18 Oct, 2016 10:45 2317 Marime text
Procurorii DNA Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de ieri, a suspectului Mihăiţoaia Fiat Nicu, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.
 
În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: în perioada septembrie – octombrie 2016, suspectul Mihăiţoaia Fiat Nicu, în calitate de agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, delegat să desfăşoare acte de urmărire penală într-o cauză penală a DIICOT, a pretins suma de 15.000 euro, printr-un intermediar, de la o persoană cercetată în dosarul respectiv. După mai multe negocieri purtate cu persoana intermediară, suma finală a fost stabilită la 13.000 euro, din care suspectul Mihăiţoaia Fiat Nicu a primit în mai multe tranșe 5.600 euro.
 
Pe lângă influenţa pe care susţinea că o are asupra procurorului de caz, suspectul Mihăiţoaia Fiat Nicu a pretins şi primit banii respectivi şi în virtutea propriilor atribuţii de serviciu, fiind delegat în dosarul DIICOT pentru îndeplinirea unor acte procedurale.
 
Concret, agentul de poliţie a facilitat persoanei cercetate, printre altele, restituirea telefoanelor ridicate cu ocazia unei percheziţii, a întocmit procesul verbal de restituire a aparatelor, i-a adus la cunoştinţă expirarea măsurii arestului la domiciliu şi a redactat ordonanţa prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar.
Ieri, suspectul Mihăiţoaia Fiat Nicu a primit o altă tranșă de 7.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
 
Conform înțelegerii anterioare, persoana cercetată în dosarul penal aflat pe rolul DIICOT urma să mai remită suspectului şi restul de 400 euro, până la suma negociată de 13.000 de euro.
 
Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Astăzi, Mihăiţoaia Fiat Nicu urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii