Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află vestea pe care a dat-o astăzi ministrul Rovana Plumb copiilor din familiile nevoiașe

ro

01 Jun, 2014 19:05 1615 Marime text
Ministerul Muncii promite acordarea de ajutoare financiare pentru copiii din familii cu posibilități financiare reduse. Pe lângă alocația în cuantum de 42 de lei, micuții din familiile cu venituri mici ar putea primi bani în plus.
Ministrul muncii Rovana Plumb a declarat astăzi, 1 iunie, că se ia în calcul acordarea acestui supliment de la 1 ianuarie anul viitor, dar nu a precizat suma avută în vedere, transmite Radio România Constanța.
Ministrul a mai menționat că obiectivul său este ca până în anul 2020 să nu mai existe copii în centrele de plasament. Pe termen scurt, dorința ministrului este aceea de a nu mai exista niciun copil mai mic de trei ani în aceste instituţii.

Potrivit știripesurse.ro, Rovana Plumb a menționat că se lucrează la posibilitatea de revenire a cuantumului indemnizației pentru creșterea copilului, astfel încât să reprezinte 85% din câştigul mediu salarial al părintelui.

Cât privește o eventuală majorare a pensiei sociale, de la 350 la 380 de lei, Plumb a declarat că se doreşte acest lucru, dar se analizează posibilităţile financiare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii