Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află undeva sluji mâine IPS Teodosie

ro

06 Jul, 2012 21:17 1263 Marime text

Mâine, începând cu ora 7.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfinții Mucenici Epictet și Astion" de la Capidava și slujba tunderii în monahism (călugărie). Slujba arhierească este prilejuită de faptul că duminică mănăstirea își serbează ocrotitorii, Sfinții Mucenici, Doctori fără de arginți, Epictet și Astion. Tot sâmbătă, începând cu ora 19.00, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Epictet și Astion" din Constanța.

Duminică, 8 iulie, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va răspunde invitației Preasfințitului Visarion, Episcopul Tulcii, și va participa la Sfânta Liturghie săvârșită la mănăstirea Halmyris, jud. Tulcea, locul pătimirii Sfinților dobrogeni Epictet și Astion.

Mănăstirea „Sfinții Epictet și Astion" (Capidava) a fost înființată în anul 2007, în vecinătatea cetății Capidava, vechi centru episcopal, ce datează de la începutul secolului VI. Fiind abia la început, mănăstirea are nevoie de ajutoare pentru a-și termina așezămintele, pentru celelalte anexe firești oricărei mănăstiri, pentru a-și ridica biserica, în prezent fiind terminate doar chiliile și un paraclis în care se săvârșește Sfânta Liturghie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii