Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află mesajul lui Ponta pentru şeful Pentagonului, Chuck Hagel

ro

04 Jun, 2014 20:03 1991 Marime text
Premierul Victor Ponta a afirmat că va avea, mâine, o întrevedere cu şeful Pentagonului, Chuck Hagel. Cu această ocazie, premierul a dezvăluit și care va fi mesajul pe care îl va transmite oficialului american.

 „Mesajul Guvernului va fi mesajul pe care l-am transmis şi vicepreşedintelui Biden şi anume că România este un aliat extrem de serios şi important pentru SUA, pentru comunitatea euro-atlantică şi că România îşi îndeplineşte îndatoririle şi este un factor de stabilitate în regiune", a menționat Ponta, astăzi.

Ponta a evitat să dea alte detalii legate de întrevedere, mai scrie Mediafax.

Amintim că secretarul Apărării al SUA, Chuck Hagel, face o vizită în România, la invitaţia ministrului Apărării naţionale, Mircea Duşă. Cei doi oficiali se vor deplasa mâine în  Constanţa, unde vor face declarații de presă comune. Nu în ultimul rând, cei doi vor vizita nava USS Vella Gulf. Nava americană USS Vella Gulf a ajuns ieri în Portul Constanţa. Crucişătorul se va afla în apele teritoriale ale României până pe 6 iunie.

 „Întâlnirile dintre cei doi demnitari sunt programate joi, 5 iunie, la Constanţa, prilej cu care vor fi abordate teme precum dimensiunea militară a Parteneriatului Strategic între cele două state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru România în actualul context din vecinătatea estică, importanţa măsurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operaţionalizării proiectelor SUA din România, ca şi teme referitoare la agenda aliată în perspectiva Summit-ului NATO din Ţara Galilor”, se arată într-un comunicat transmis luni de MApN, citat de Mediafax.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii