Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Află ce avere are poliţistul Dragoş Marian Fătu Şeful Poliţiei Poarta Albă a fost reţinut pentru mită

ro

25 Jun, 2014 09:14 3008 Marime text
Iată ce avere are Dragoş Marian Fătu, şeful postului de poliţie de la Poarta Albă. Conform declaraţiei semnate în martie 2013, poliţistul deţine o casă de 240 de metri pătraţi împreună cu soţia, construcţie proprie şi un autoturism marca Dacia cumpărat în anul 2004. De asemenea, Dragoş Fătu are două credite la Reiffheisen Bank, în valoare totatlă de 15.000 de euro, contractate în anii 2007 şi 2008, scadente în 2017, respectiv 2018. Poliţistul declară ca unică sursă de venit salariul primit de la IPJ Constanţa, în valoare de 25.000 anual. Amintim că şeful postului de poliţie din Poarta Albă a fost reţinut pentru 24 de ore în urma organizării unui flagrant. Dragoş Marian Fătu ar fi primit mită 500 de euro. Flagrantul a fost organizat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, mai transmite sursa citată. Se pare că flagrantul a fost organizat în urma unui denunţ. Poliţistul va fi prezentat astăzi magistraţilor cu propunere de
arestare preventivă.

UPDATE. Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa
Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:
 
La data de 24 iunie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul Fătu Marian-Dragoş, lucrător de poliţie judiciară, şeful Postului de Poliţie Poarta Albă, judeţul Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, că la data de 24 iunie 2014, inculpatul a fost prins în flagrant, de procuror şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, după ce a primit suma de 2.700 de lei, adică echivalentul sumei de 600 de euro, pe care o pretinsese anterior de la două persoane (denunţătoare în prezenta cauză şi pe care le cerceta pentru comiterea unui furt comis în anul 2013), cu scopul de a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile sale de organ de cercetare penală şi de a genera astfel în dosarul penal al denunţătorilor o soluţie de netrimitere în judecată a acestora. În cursul zilei curente inculpatul a fost trimis în judecată la Tribunalul Constanţa, iar odată cu emiterea rechizitoriului procurorul de caz a formulat şi propunere de arestare preventivă faţă de acesta, în calitate de inculpat, pentru următoarele 30 de zile.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii