Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află când vom putea circula pe autostradă de la Arad la Constanţa

ro

12 Dec, 2012 18:59 1537 Marime text

Până în 2016 România va finaliza întreg Coridorul IV, inclusiv Sibiu – Piteşti, a declarat Mircea Pop, şeful Companiei Naţionlae de Drumuri, citat de Agerpres.

”Coridorul IV va fi gata în 2016, iar tronsonul Sibiu - Nădlac, de care se vorbeşte atât de des în ultima vreme, în 2014, cu toate întârzierile şi problemele de pe acest tronson. Pe tronsonul Nădlac - Arad, cel reziliat, vom avea un constructor în martie 2013, cel mai probabil, iar tronsonul Sibiu - Deva va fi gata undeva în vara anului 2013", a declarat Pop.

În ceea ce priveşte tronsonul Sibiu – Piteşti, acesta va fi realizat cu ajutorul fondurilor europene.


"Acum, documentaţia realizată de noi este la JASPERS, organismul de asistenţă european pentru astfel de proiecte, pentru a fi verificată astfel încât să puteam realiza studiul de fezabilitate necesar pentru a obţine finanţarea. Cred că la sfârşitul lui 2013, începutul lui 2014 vom putea avea un constructor pe acest sector extrem de important", a explicat Mircea Pop.

Cu toate astea, şeful CNADNR a spus că există o serie de probleme care împiedică realizarea poriectului, cum ar fi 22 de obiective protejate Natura 2000, dar şi multitudinea de avize, ce trebuie obţinute, în special cele de mediu.


Citeste AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii