Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afla aici daca va ninge de Craciun

ro

18 Dec, 2010 18:39 2008 Marime text
În seara de Ajun va începe să ningă în aproape toate regiunile ţării, în special la munte. Pentru că temperaturile vor fi mai ridicate, în zonele vestice şi la malul mării ar putea apărea lapoviţa.

De Sărbători, în majoritatea zonelor ţării, vor fi condiţii de ninsoare. Potrivit datelor site-ului american accuweather.com, unul dintre cele mai mari institute de prognozare a vremii, săptămâna viitoare va continua să ningă în mai multe oraşe din ţară. Fulgii de nea îşi vor face apariţia marţi şi joi, iar în celelalte zile până la Ajunul Crăciunului este prognozată o vreme însorită.

În seara de Ajun va începe să ningă în aproape toate regiunile ţării. În zonele vestice şi la malul mării vor fi condiţii de lapoviţă, datorită temperaturilor mai ridicate. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 3 grade Celsius şi -7 grade Celsius.


Sunt condiţii să ningă la munte


Actualele straturi de zăpadă din staţiunile montane vor fi mai constistente. Spre bucuria celor care îşi vor petrece Sărbătorile la munte, pârtiile vor avea parte de ninsoare.

În majoritatea staţiunilor va ninge din belşug în noaptea de Ajun şi în prima zi de Crăciun, iar în cea de-a doua zi accuweather.com prognozează o vreme însorită, cu mici înnorări.

În zona montană, temperaturile minime ar putea scădea până la -14 grade Celsius noaptea, iar ziua maximele nu vor trece de -2 grade Celsius. La Vatra Dornei, de exemplu, temperaturile vor fi cuprinse între 1 şi -9 grade Celsius, iar de Crăciun cerul va fi mai mult noros.

La Miercurea-Ciuc va ninge în noaptea de Ajun şi în prima zi a Crăciunului. Duminică, a doua zi va fi o vreme cu cer parţial noros şi se va putea schia. Potrivit accuweather.com, o altă zonă montană, Braşovul, va avea parte de ninsoare.

Dacă în ziua de dinaintea Crăciunului va fi soare, seara îşi vor face apariţia fulgii de nea. În prima zi va ninge şi se vor înregistra aproximativ -4 grade Celsius. Fulgii de nea nu vor dispărea nici noaptea, când temperaturile vor scădea la -12 grade Celsius.

Duminică, a doua zi de Crăciun va fi un cer noros, dar se va putea schia. Temperaturile vor fi cuprinse între -4 şi -10 grade Celsius. Pe majoritatea pârtiilor din ţară se poate schia. Fac excepţie câteva din nord, care nu au încă un strat de zăpadă consistent, însă e posibil să se schimbe situaţia în acest weekend.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • muja georgiana 23 Dec, 2011 10:02 as vrea foarte foarte mult sa ninga si la constanta pentru ca ar fi foarte frumos
  • muja georgiana 23 Dec, 2011 10:01 cand va ninige si la constanta?