Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afganistan Un militar roman a fost ucis, iar un altul ranit

ro

23 Feb, 2010 15:55 1565 Marime text

Iniţial, informaţiile vehiculate indicau că ar fi vorba despre cinci soldaţi români răniţi după ce vehiculul în care se aflau a trecut peste o mină artizanală care a explodat. Ministerul Apărării Naţionale a confirmat faptul că doar doi militari români au fost accidentaţi, unul dintre aceştia, sergentul-major Florin Bădişteanu decedând ulterior. Acesta avea 31 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Militarul rănit este fruntaşul Marian Zamfir, care se află internat în spital pentru tratament medical şi investigaţii de specialitate.

Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevră, executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. În jurul orei 5.00 (ora României), la aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuaţi de urgenţă pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • katryna ivona 24 Feb, 2010 14:09 imi pare nespus de rau si condoleante familiei soldatului ucis in afganistan.DUMNEZEU SA-I APERE PE TOTI SOLDATII DE ACOLO SI DUMNEZEU SA-L IERTE PE ACEL SOLDAT SI SA-I FIE TARANA USOARA.PACAT,MARE PACAT