Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune din trei contracte cu RAEDPP şi Confort Urban SRL Constanţa Avraham Morgenstern, scos din arest şi dus în faţa judecătorilor (rechizitoriu + document)

ro

22 Apr, 2015 09:34 2011 Marime text
Afaceristul israelian Avraham Morgenstern va fi adus la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii vor redeschide azi dosarul în care Morgenstern este acuzat de două infracţiuni de evaziune fiscală şi de un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.
 
Termenul de azi este al 5-lea.
 
În rechizitoriu, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reţinut că presupusele infracţiuni au fost făcute prin neînregistrarea corespunzătoare a veniturilor obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa. Morgenstern este acuzat şi că nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte. În cauză a fost calculat un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.
 
„Morgenstern Avraham, pe de o parte, nu a înregistrat în mod corespunzător veniturile obținute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public Şi Privat) Constanța și Confort Urban S.R.L. Constanța în sumă totală de peste 150 de milioane lei și nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de societatea Shapir Structures S.R.L., iar, pe de altă parte, a înregistrat cheltuieli fictive în sumă totală de peste 65 milioane lei, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru, controlate tot de inculpatul Morgenstern Avraham. Veniturile neînregistrate corespunzător au provenit din următoarele contracte:
- contractul încheiat la 22.12.2011, între Shapir Structures SRL şi R.A. Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, având ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Construire unităţi locative modulare în Municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente” - Campus social Henri Coandă, venituri neînregistrate corespunzător - peste 40 de milioane lei;
- contractul încheiat la 10.12.2008 de SC Shapir Structures SRL cu SC Confort Urban SRL Constanţa, având ca obiect Reabilitarea tramei stradale a municipiului Constanţa şi
- contractul încheiat la data de 23.02.2012, încheiat de SC Shapir Structures SRL cu SC Confort Urban SRL Constanţa, având ca obiect Lucrări de mentenanţă, reparaţii şi întreţinere a tramei stradale din Mun. Constanţa, inclusiv marcaje valoarea totală a veniturilor neînregistrate – peste 100 milioane lei“, conform rechizitoriului.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)


Morgenstern este cercetat, într-un alt dosar, denumit generic Campusul Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, şi de fratele său, Alexandru Mazăre, senator al României.

Informările DNA privind această cauză pot fi citite accesând secţiunea „Documente“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii