Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Horia Simu trimis în judecată de procurorii din Sălaj

ro

10 Oct, 2015 09:36 1578 Marime text
 
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au decis trimiterea în judecată a afaceristului Horia Simu, conform știripesurse.ro. El este acuzat, alături de Ghiorghe Avasilichioaei și Radu Cristian Ardelean, de gestiune frauduloasă în formă continuată, respectiv că au devalizat producatorul de conductori de cupru SC Elcond Zalău.
 
Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2004, inculpații Simu Horia, Avasilichioaei Ghiorghe și Ardelean Radu-Cristian au acționat concertat, în urma unei întelegeri prealabile și prin această modalitate au transferat activele SC Elcond SA Zalău către SC Cuprom SA București și SC Nordexo Manufacturing SRL București, unde inculpații aveau interese, scopul fiind de a dobandi foloase materiale pentru aceste societăți”.
 
„Horia Simu este acuzat că, în calitatea de administrator unic al SC Nordexo Manufacturing SRL București, nu a facut demersurile necesare pentru încasarea creanței de 6.463.898 lei, pe care SC Elcond SA Zalău o avea de încasat de la SC Phoenix SA Baia Mare, fapt pentru care aceasta s-a prescris și a fost trecută în contabilitate la pierderi din creanțe”, mai transmit procurorii.
 
Din cauza acestor lucruri, se pare că peste 7.000 de persoane au avut de suferit, asta după ce SC Cuprom SA București a intrat în faliment și a fost prejudiciată cu peste 24 de milioane de lei.


Sursa foto: nineoclock.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii