Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Emil Gheordunescu are un nou asociat

ro

27 Jul, 2015 14:54 2961 Marime text
 
În Monitorul Oficial 3636, din 24 iulie, a fost publicată o hotărâre a societăţii Agigea Expres SRL. Asociatul unic al firmei amintite, Emil Gheordunescu, anunţă că a hotărât că o coopteze în societate pe Mirela-Corina Gheordunescu, prin aport numerar la capitalul social în sumă de 200 lei. De asemnenea, El a decis să fie majorat capitalul firmei cu 200 de lei, aşa încât capitalul social va fi de 400 de lei. Capitalul se va divide în 40 de părţi sociale, a 10 lei fiecare.
Repartizarea capitalului se va face astfel:
- Emil Gheordunescu va avea 20 de părţi sociale, reprezentând 200 de lei, respective 50% din capitalul social, cota de participare la profit şi pierderi fiind de 50%;
- Mirela-Corina Gheordunescu va avea 20 de părţi sociale, reprezentând 200 de lei, respective 50% din capitalul social, cota de participare la profit şi pierderi fiind de 50%.
Vă reamintim că, în februarie anul acesta, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Dan Frumuşelu, agent de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, la şapte ani de închisoare, pentru luare de mită şi şantaj. Judecat în aceeaşi cauză, Emil Gheordunescu, administrator şi asociat unic al SC Agigea Expres SRL, s-a ales tot cu şapte ani, el fiind găsit vinovat de complicitate la luare de mită, dare de mită, şantaj şi şantaj în formă continuată. Pedepsele sunt definitive.
Conform DNA, în perioada 14 februarie 2011 - 14 iunie 2011, „inculpaţii au constrâns o persoană (inculpat într-un dosar penal instrumentat de agentul-şef de poliţie şi denunţător în prezenta cauză) să îi remită lui Gheordunescu Emil trei terenuri agricole intravilane situate în Comuna 23 August, judeţul Constanţa, şi un apartament situat în comuna Agigea, bunuri în valoare totală de 75.000 de euro, prin ameninţarea că, în caz contrar, inculpatul Frumușelu Dan va conduce tendenţios cercetările în respectiva cauză penală în aşa fel încât denunţătorului să îi fie agravată răspunderea penală, cu consecinţa condamnării sale la pedeapsa cu închisoare în regim de detenţie”.
„În cauza penală instrumentată de Frumuşelu Dan, denunţătorul avea calitatea de inculpat, iar Gheordunescu Emil pe cea de parte vătămată. Prejudiciul reclamat de Gheordunescu Emil se ridica la suma de 100.000 de euro şi, pentru a-l determina pe Frumușelu Dan să îl ajute să recupereze aceşti bani, Gheordunescu Emil i-a dat agentului de poliţie un autoturism marcă de lux în valoare de 17.462,19 euro, cu titlu de mită. După ce bunurile precizate mai sus au fost date de denunţător lui Gheordunescu Emil, în perioada 14 iunie 2011 - 22 decembrie 2012, inculpaţii Frumuşelu Dan şi Gheordunescu Emil, apelând la acelaşi tip de ameninţări ca cele descrise mai sus, au constrâns denunţătorul să îi remită lui Gheordunescu Emil încă 30.000 de euro în contul aceluiaşi debit. De asemenea, prin intermediul inculpatului Gheordunescu Emil, Frumuşelu Dan a pretins de la aceeaşi persoană să îi dea suma de 15.000 de euro, cu titlu de mită, pentru a coordona cercetările astfel încât denunţătorul să fie absolvit de orice răspundere penală”, conform procurorilor Anticorupţie. La data de 22 decembrie 2012, „inculpatul Gheordunescu Emil a primit de la denunţător suma totală de 45.000 de euro, din care 30.000 euro pentru sine şi 15.000 euro pentru agentul de poliţie Frumușelu Dan, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante”, au conchis organele de anchetă.



sursa foto: ziare-pe-net.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii