Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerea Gândacul. Descinderi la Călăraşi şi Constanţa

ro

13 Oct, 2012 00:32 1548 Marime text

Şase persoane au fost reţinute după ce au vândut, în cinci judeţe, aproape patru tone de lichid obţinut din apă, vopsea lavabilă şi coloranţi pe post de produse de protecţie a plantelor şi pesticide. Prejudiciul este de 2,7 milioane de dolari SUA.

Oamenii legii au descoperit o metodă originală de înşelare a agricultorilor. Şase indivizi din Călăraşi şi Constanţa au reuşit să vândă tone de apă chioară pe post de substanţe pentru combaterea dăunătorilor.

Poliţişti ai Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. au efectuat, ieri, percheziţii la şase adrese din judeţele Călăraşi şi Constanţa pentru destructurarea grupării infracţionale, specializată în înşelăciuni cu produse de protecţie a plantelor şi pesticide falsificate.

Contrafăcute

Au fost ridicate în vederea confiscării recipiente, etichete, materiale, înscrisuri şi instrumente folosite la fabricarea de produse falsificate.
Gruparea a acţionat de la începutul anului în curs pe raza mai multor judeţe şi a înşelat persoane de pe raza judeţelor Tulcea, Constanţa, Satu Mare, Sălaj şi Buzău.
Cei şase au vândut 3.700 litri de produse contrafăcute în calitate de erbicide, insectofungicide şi îngrăşământ foliar, acestea fiind în realitate obţinute din apă, vopsea lavabilă şi coloranţi sintetici. Prejudiciul reclamat de victime este de 190.000 de lei.
De asemenea, prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase şi prin prepararea, ambalarea şi etichetarea, sub denumirea unor produse erbicide şi insectofungicide originale, titularii mărcilor înregistrate reclamă un prejudiciu de 2.700.000 USD.
Faţă de patru suspecţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru înşelăciune, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii