Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:24 16 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu este deschis operării aeronavelor în condiţii de iarnă (galerie foto)

ro

16 Jan, 2018 10:44 756 Marime text
Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa informează că astăzi, 16.01.2018, ora 08.00, aeroportul este deschis operării aeronavelor în condiţii de iarnă.
 

”Se lucrează în permanenţă cu utilajele de deszăpezire (freze, lame, etc.) Deoarece există o preocupare permanentă a conducerii aeroportului pentru desfăşurarea traficului aerian în cele mai bune condiţii de siguranţă şi securitate, s-au pus în aplicare măsurile prevăzute în Programul de pregătire a S.N. Aeroportul Intemaţional Mihail KogMniceanu-Constanţa S.A. pentru sezonul de iarnă” – se arată într-un comunicat al Aeroprotului Internațional Mihail Kogălniceanu.

 
Astfel, în ceea ce priveşte aprovizionarea cu substanţe degivrante, există în prezent un stoc de 9200 litri 100% de lichid degivrant şi 10.000 kg de uree granulată, urmând ca aceste cantităţi să fie reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi.
 
Echipamentele de deszăpezire la care s-au făcut reviziile tehnice în vederea trecerii la exploatarea de iarnă, sunt: 3 lame pentru zăpadă, 2 freze, 2 perii cu suflantă şi 1 imprăştietor de uree.
 

”Toate utilajele de deservire tehnică a aeronavelor au fost verificate în vederea funcţionării lor în parametrii optimi. in perioada 01.11.2017 — 31.03.2018, în cadrul Aeroportul Intemaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa funcţionează "Comandamentul operativ de iarnă", constituit pentru asigurarea bunei funcţionări a aeroportului pe perioada de iarnă. Nu s-au înregistrat incidente” – au mai precizat reprezentanții Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Sursa foto: Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Ti-a placut articolul?

Comentarii