Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adus în țară pentru executarea pedepsei, un român a vrut să revină în Italia, unde pușcăria e mai faină

ro

28 Jul, 2016 09:39 1465 Marime text
Ca la noi la nimeni! Un deținut din Capitală, condamnat în Italia la o pedeapsă cu închisoare de 12 ani, a cerut să fie transferat înapoi în străinătate, pentru că „în România, condițiile de detenție nu sunt bune“.

Principiul „fie pâinea cât de rea, tot mai bună e-n țara ta“ nu pare să se aplice când vine vorba de deținuți.

Curtea de Apel București a fost nevoită să respingă solicitarea unui bărbat care fusese condamnat în Italia, de Tribunalul din Torino, la o pedeapsă de 12 ani, iar apoi a fost extrădat în România, pentru executarea pedepsei. Omul dorea să fie dus înapoi în Italia pentru a sta acolo în închisoare.

„Condamnatul M.A. a formulat contestație la executare (...) solicitând returnarea sa în Italia pentru a-și termina studiile, arătând că a fost condamnat în Italia și apoi a fost transferat în România pentru continuarea excutării pedepsei, dar condițiile de încarcerare în România nu sunt bune și, între timp, familia s-a stabilit definitiv în Italia“.

Din nefericire pentru deținut, instanța bucureșteană a considerat că nu există motive întemeiate ori articole din legile în vigoare la noi pentru care să i se aprobe cererea, așa că au respins-o.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii