Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:37 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Vasilescu despre creditele în franci elvețieni

ro

17 Apr, 2015 22:14 1074 Marime text
Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a vorbit vineri, în cadrul emisiunii ”Special B1”, despre situația românilor care au credite în franci elvețieni. Vasilescu susține că fiecare bancă va trebui să negocieze cu fiecare client în parte. 
 
În contextul în care unii români susțin că există banci care nu sunt dispuse să negocieze, Vasilescu a declarat că Banca Națională a României nu poate obliga băncile comerciale să facă acest lucru. 
 
”La Banca Națională nimeni din conducere nu poate să facă acolo cum îi taie capul. Este lege. Și unde este lege nu se poate discuta. Banca Națională nu este minister și nu are în subordine băncile comerciale. Banca Națională este un arbitru în piață, este supraveghetor. Banca Națională nu are dreptul de a obliga celelalte bănci să negocieze cu clienții. Și băncile s-ar putea să nu asculte dacă s-ar da un ordin de la Banca Națională”, a spus consilierul guvernatorului BNR.
 
”Sunt bănci autonome în piață, ele acționează într-o piață liberă. Este sunt bănci românești, chiar și cele cu capital străin, sunt bănci românești, se subordonează reglementărilor de aici. Dar dispozițiile pentru comportamnetul individual al fiecărei bănci vin de la acționariate. Banca Națională a făcut apel la bănci, pentru că are dreputul la o intrevenție morală”, a mai spus Adrian Vasilescu.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii