Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, a fost condamnat cu executare! Doi ani şi opt luni de detenţie

ro

24 May, 2016 14:20 4632 Marime text
Viorel Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, a fost condamnat definitiv azi de judecătorii Cristian Deliorga şi Cătălin Jigău, din Curtea de Apel Constanţa, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare.

Decizia este definitivă.

Amintim că în prima instanţă 
Viorel Adrian Stan a luat doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare. 

Amintim că Viorel Adrian Stan a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa pentru luare de mită.

Prima instanţă, Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe Stan la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.


În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut că „la data de 13 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian, în calitate de primar al orașului Techirghiol, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul unui contract de execuție lucrări și achitate de Primăria orașului Techirghiol“.

„În baza acestei înțelegeri, la data de 23 octombrie 2015, inculpatul Stan Adrian a primit de la aceeași persoană suma de 40.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constituirea infracțiunii flagrante“, potrivit DNA.

UPDATE 1, ora 15.45

Astăzi, la ora 11.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Techirghiol au depistat un bărbat, în vârstă de 52 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanţa a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 şi opt luni închisoare pentru săvârşirea unor fapte de corupţie. Persoana în cauză a fost introdusă în Penitenciarul Poarta Albă, în vederea executării pedepsei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii