Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Mihălcioiu, despre starea de sănătate a navigatorului român rănit într-un accident rutier în Malaezia

ro

02 Jan, 2016 16:51 2501 Marime text


Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, informează că starea de sănătate a Ofițerului 1 Mecanic A. Cosmin din Constanța s-a agravat în noaptea dintre ani.
 
„Starea de sănătate a Ofițerului 1 Mecanic A. Cosmin din Constanța s-a agravat chiar în noaptea dintre ani, iar la clinica din Penang/Malaezia nu exista posibilitatea de intervenție chirurgicală cerută de acest caz (a fost depistată o hemoragie internă). După ce aducerea unor medici specialiști la clinica din Penang pentru tratarea pacientului român a fost imposibil de realizat, acesta a fost transportat, după ce starea sa de sănătate a permis, la un spital din Kuala Lumpur. Ulterior, nici unul din cei doi medici specialiști existenți în Kuala Lumpur nu a fost disponibil. Consulatul Român din Malaezia și reprezentantul SLN au fost tot timpul în legatură cu soția acestuia care se află în Penang, cu reprezentantul clubului de asigurare și medicii din clinica de la Penang, fiind permanent informați de evoluția stării de sănătate a ofițerului mecanic 1. Ieri starea medicală a fost parțial stabilizată și azi, când starea de sănătate a permis, dl. A. Cosmin a fost transferat cu un elicopter medical la un spital specializat din Kuala Lumpur pe cheltuiala armatorului/clubului de asigurare. Sperăm ca asistența de specialitate să îl plaseze pe Cosmin în afara oricărui pericol", se spune în comunicatul de presă al SLN.

Pe 29 decembrie, comandantul și ofițerul mecanic 1 de pe nava Balsa, sub pavilion Marshall Island, aflată în portul Penang din Malaezia, au fost accidentați de o mașină de transport marfă, în interiorul portului.  În urma accidentului, comandantul, de 37 de ani, a suferit o hemoragie internă și a murit la spital, iar ofițerul mecanic, în vârstă de 34 de ani, a suferit multiple fracturi și leziuni.  
 
Corpul neînsuflețit va fi repatriat după efectuarea autopsiei și obținerea avizelor de repatriere. Ofițerul mecanic va fi repatriat atunci când starea sa de sănătate va permite transportarea în România.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii