Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Curaj este posibil să plece din Academia de Științe ale Securității Naționale

ro

04 Feb, 2016 23:57 1556 Marime text
 
Ministrul Educației, Adrian Curaj, a declarat în această seară că urmează să evalueze o eventuală plecare din Academia de Științe ale Securității Naționale (ASSN), asta după ce anterior a anunțat că a cerut să nu mai fie plătit de această instituție. Afirmația a fost făcută la o dezbatere organizată de Grupul de Dialog Social.
 
„În incompatibilitate nu sunt, pentru că am întrebat, asta este foarte important de precizat. Doi: ce am primit (indemnizație — n.r.) până am luat decizia să nu mai primesc, am donat unei instituții care face educație. Și am solicitat să nu mai primesc această indemnizație. Cu siguranță, voi analiza, voi lua decizia și voi anunța ce voi face în legătură cu menținerea sau plecarea de acolo”, a declarat ministrul, întrebat dacă nu ar fi rezonabil să demisioneze din calitatea de membru al acestei academii, scrie agerpres.ro.
 
Ministrul a răspuns prompt la întrebarea potrivit căreia acesta ar putea să își dea demisia din ASSN.
 
„Țin foarte mult la lucrurile acestea. Uitați-vă la ce se întâmplă în toată lumea atunci când discutăm de conceptul global de securitate! (...) Am considerat că este extrem de util ca vocea mea, care este o voce destul de puternică și și-a căpătat poziția și forma, să răspundă acestei invitații (de a intra în academie - n.r.), pentru că în această situație pot să transmit mesajul puternic al necesității de a investi în știință, inovare, învățământ superior. Ăsta a fost jobul meu și-l voi face întotdeauna foarte responsabil”, a răspuns ministrul Educației.
 
Gabriel Liiceanu i-a atras atenția că răspunsul dat nu este convingător.
 
„Eu v-am dat un răspuns. Atunci când am intrat în această instituție, care e instituție publică românească, nu e nimic ascuns, a fost creată și a fost vizibilă din primul moment”, a replicat Curaj, mai scrie agerpres.ro. 


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii