Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:23 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 Administratorul firmei SC Solutions Center SRL din Constanţa, reţinut

ro

13 Nov, 2015 08:58 1643 Marime text
Rețineri în cazul evaziunii fiscale uriașe din cluburile și restaurantele de lux din Bucureşti. Tudor Constantinescu, patronul grupului Chocolat, a fost reținut pentru 24 de ore, în noaptea de joi spre vineri.

De asemenea, odată cu el, au mai fost reținuți Cristian Cucona, unicul asociat al firmei din Constanţa, SC Solutions Center SRL, dar și Mihail Moroșan, un fost asociat al firmei constănţene.
 
Tudor Constantinescu, patronul grupului Chocolat, a fost ridicat, joi aseară, direct de pe aeroport, și dus la audieri. Afaceristul de 39 de ani este acuzat ca este coordonatorul unui grup infractional specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. 

Procurorii DIICOT au audiat, ieri, 112 persoane, printre care patronii și administratorii unor localuri din Bucureşti, după ce, în aceeași zi, anchetatorii au efectuat 43 de percheziții la cluburi și restaurante din București, printre care Chocolat, Trattoria Il Calcio, Fratelli, Le Club.

UPDATE 1, ora 14.50 - Oficial de la DIICOT

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Bucureşti  au dispus la data de 13.11.2015 punerea în mişcare a acţiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a  inculpaţilor Tudor Mihai Constantinescu, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi instigare  la fraudă informatică în formă continuată, Cartaș Maria Mihaela, Cucona Cristian şi Moroșan Mihail, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în varianta aderării și sprijinirii, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la fraudă informatică în formă continuată.
 
În fapt, s-a reţinut că în perioada 2008-2015 inculpatul Constantinescu Tudor Mihai a iniţiat şi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat prin omisiunea înregistrării și evidențierii în actele contabile a operațiunilor comerciale desfășurate și a încasarilor realizate prin societățile comerciale CHOCO ATENEU S.R.L., CHOCO MOSILOR S.R.L., COZA NOSTRA ART S.R.L., THEOBROMA CONSULT S.R.L., THEOPROD ART S.R.L., SC SOLUTIONS CENTER S.R.L., S.C. GLOBAL INTERCONSULT S.RL., S.C. GLOBAL INTERFOOD S.R.L., S.C. DESERT PROD S.R.L., S.C. DELICES CUISINE S.R.L., S.C. CCT INNOVATION S.R.L., S.C. MAESTRO PROD FOOD  S.R.L. pe care le controla direct sau prin interpusi.
 
În acest scop, inculpatul a procurat de la inculpaţii CUCONA CRISTIAN si MOROȘAN MIHAIL un program informatic de contabilitate care permitea instalarea în casele de marcat şi care realiza o dubla evidență, una reală pentru vanzările realizate efectiv și una fictivă, pentru vânzările reduse în mod intenționat și fiscalizate, pe baza datelor privind vânzările nereale, diminuate.
 
De asemenea, s-a reţinut că în perioada 2008-2015 inculpata Cartaș Maria Mihaela,  în calitate de contabil-şef în cadrul societăţilor mai sus menţionate a aderat la grupul infractional organizat pe care l-a sprijinit în baza aceleiasi rezolutii infractionale, prin colectarea sumelor de bani încasate din vânzările nedeclarate precum şi prin întocmirea evidentelor  contabile în baza unor date nereale, modificate si falsificate privind vânzarile realizate la punctele de lucru ale societatilor menționate.
 
Prejudiciul estimativ produs bugetului de stat este în cuantum de 2 281 915 de lei (echivalentul a 512 036, 60 de euro).
 
Totodată, prin ordonanțele din data de 13.11.2015 s-a dispus față de inculpații Pufu Aur Romeo Cezarian, Nistor Alexandru Cristian, Samson Mihai, Pismac Cristina şi Vespe Iulia Carmen  luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 zile.
 
În cauză se efectuează cercetări și față de alte persoane sub aspectul săvârșirii infracțiunilor mai sus menționate, în cauză dispunându-se și instituirea unor sechestre asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.
 
În cauză se va solicita Tribunalului Bucureşti luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii mai sus menţionaţi.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție."

Citeşte şi Tudor Constantinescu ridicat direct de pe aeroport. Patronul cafenelelor de lux a fost reţinut

Percheziţii la firma Solutions Center din Constanţa, care produce software de contabilitate, posibil cu dublă gestiune 

Ti-a placut articolul?

Comentarii